dinsdag 24 juli 2012

Ingreep Goed Verlopen

Vandaag was het dan zover : om 11.00 uur een afspraak bij het Dierenziekenhuis Amsterdam voor een laparoscopische sterilisatie. Beide baasjes waren best wel zenuwachtig....
Vanmorgen nog even goed uitgelaten en om kwart over 10 bus 18 genomen richting Leuvenstraat 12. We waren er ruimschoots op tijd, wel zo prettig. Eerst even een vragenlijstje doorgewerkt en Canna gewogen ( 23.5 kg ). Hoewel niet strikt noodzakelijk toch gekozen voor een  pre-anesthetisch bloedonderzoek, een kwartier later was de uitslag bekend : alle waarden zijn perfect !
Ik ben er bij gebleven terwijl Canna haar eerste narcosemiddel kreeg, ze was al zeer snel weg. Daarna scheren en intuberen en Canna was klaar voor de ingreep. Canna werd de operatiekamer ingedragen en ik nam afscheid.
Om 13.05 uur werd ik gebeld dat alles goed was verlopen en werd er afgesproken om Canna om 14.30 uur weer op te halen. Niet veel later ( 13.40 uur ) werd ik nogmaals gebeld met de vraag of ik eerder kon komen, Canna was wel erg aan het piepen en janken en duidelijk van slag. Tja, ik had het kunnen weten, zodra Canna in een vreemde omgeving is zonder haar baasje(s) is ze wat paniekerig.
Ik trof Canna piepend en hevig hijgend aan bij de dierenarts, beiden overigens normale reacties na een narcose. Ze kon al goed staan en lopen, dus ze was klaar voor de terugreis.
Eerst nog post-operatieve instructies en een pijnstiller ( Metacam ) in ontvangst genomen en Canna werd een Medical Pet Shirt aangetrokken. En de rekening betalen.....de ingreep is maar eenmalig moet je denken.
Zodra we buiten waren hield Canna op met piepen en samen liepen we in een slakkengang naar de bushalte. Al snel waren we thuis, wat een opluchting...voor Canna.

Een oud t-shirt zit wel wat luchtiger met deze warmte......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten