maandag 30 januari 2012

Een Hond Uit Spanje....Waarom Eigenlijk ?

Toen we op zoek waren naar een hond, was het niet op voorhand de bedoeling een hond uit het buitenland te adopteren. We hebben iedere dag gekeken op www.dierenasiels.com en ikzoekbaas.nl gedurende een aantal weken. Tot drie keer toe bleek een door ons gekozen hond reeds gereserveerd als ik telefonisch contact opnam....de desbetreffende websites zijn niet altijd up to date ( begrijpelijk, maar wel jammer ).
Ik ben op de Spaanse Viervoeter gekomen via Marktplaats toen ik daar zocht naar herder ( we wilden allebei een kruising herder ). En zo kwamen we Canna tegen en waren beiden gelijk overtuigd dat wordt onze eerste hond !
Zo werd het dus een hond uit Spanje ! Het valt me trouwens op hoe vaak ik geadopteerde honden uit het buitenland ( mn Spanje ) tegenkom als ik Canna uitlaat...

Oke, nu dus die vraag waarom een hond uit Spanje ?
Kwam hier : http://www.greyhoundsrescue.nl/nGRH/ een mijn inziens goede reden tegen ( en ik kopieer tekst van deze website ) :

Veel mensen vragen ons waarom we buitenlandse asielen ondersteunen en dito honden adopteren terwijl er genoeg honden in Nederlandse asielen verblijven. Heel vaak komt die vraag juist van mensen die zelf als vrijwilliger betrokken zijn bij hulp aan dieren in Nederland.
Greyhounds Rescue Holland wil niet ontkennen dat de nood in Nederland of in de ons omringende landen niet hoog zou zijn.

........

Waarom wij ons inzetten voor met name Spaanse honden heeft meerdere redenen:

Het ene asiel is het andere niet:
In Spanje zijn het nog de gelukkige honden die in een asiel terecht komen. Velen van hen worden op straat gedumpt waar ze sterven door uithongering of worden op traditionele manier gemarteld aan het einde van het jachtzeizoen. Voor sommige lieden is het zelfs een hobby om zwerfhonden aan te rijden en dan half levend achter te laten.
Er kan geen vergelijk gemaakt worden tussen een asiel in Nederland en een asiel in Spanje, het verschil is daarvoor te groot. Het heet in beide landen een "asiel" en daar houdt de overeenkomst dan ook meteen op.

.......
.......

En ook hier : http://sites.google.com/site/buzhonden/de-buitenlandse-hond/waarom-kiezen-mensen-voor-een-buitenlandse-hond  valt hetvolgende te lezen :


Er zijn veel verschillende redenen om voor een buitenlandse hond te kiezen, zo valt te lezen in het boek ‘Allochtone Viervoeters’ van Betty Heideman en op het forum van de website www.buitenlandsehonden.nl. Soms uit betrokkenheid bij het dierenleed dat ze op vakantie tegenkomen. Een enkele keer besluit men een zwerfhondje mee terug te nemen. Maar veel vaker komen mensen bij toeval terecht bij een buitenlandse hond en is hun eerste buitenlandertje dus niet eens een bewuste keuze. Mensen zoeken gewoon een fijne huisgenoot en het maakt ze niet altijd zoveel uit waar ie vandaan komt, als ie maar leuk en lief is! Vaak kijken ze eerst rond in de Nederlandse asielen, zoeken op internet en komen dan op een website van een stichting terecht die buitenlandse honden ter adoptie aanbiedt. En naarmate de buitenlandse hond meer in het straatbeeld is te zien, wordt er soms gevraagd wat voor een ras die hond is en zo worden mensen bewust van het fenomeen ‘buitenlandse hond’. Blijkbaar zijn de aparte koppies van de buitenlandse honden een welkome aanvulling op de doorsnee hondenrassen die je hier ziet. En de foto's op deze website bewijzen hoe leuk ze er uit zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten