donderdag 24 juli 2014

Een Weekje Texel

Naar aanleiding van ons Pinksterweekend op Texel besloten we een maand geleden het eiland nogmaals te bezoeken. Jullie kunnen zo de sleutels krijgen, zei mijn zus altijd al ( het huisje is van mijn zus en zwager ).
Tja daar moet je dan toch ooit eens dankbaar gebruik van maken !

Zo geschiedde en vertrokken we op maandag 23 juni richting Texel, bus, trein, bus, veerboot en bus.....altijd wat meer werk zonder auto...maar we komen er wel.

Het was een heerlijke week met redelijk goed weer, helaas regende het bij aankomst.


Eerst maar boodschappen doen bij de Jumbo in De Koog, fietsen stonden klaar in het schuurtje en konden we zo gebruiken. Het was een leuk fietstochtje door het duingebied. Ondertussen werd het alweer droog en bij thuiskomst lag Canna heerlijk uitgestrekt op de bank !
Lekker veel gewandeld en o.a. een bezoek gebracht aan Kaap Skil in het havenplaatsje Oudeschild. Dit museum deed mij ( in het klein ) een beetje denken aan het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen met een leuk openlucht gedeelte.Canna mocht gewoon - aangelijnd - mee !
Het haventje van Oudeschild.

 
Een middagje op het strand.

Overigens konden we met de bus vrij makkelijk reizen op het eiland. Wel even letten op de vertrektijden, bussen rijden uiteraard niet met dezelfde frequentie als in Amsterdam...
Een handige app voor een Android telefoon is  OVinfo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten