vrijdag 16 mei 2014

Protest Tegen De Massadoding Van Roemeense Zwerfhonden


Op zaterdag 17 mei verzamelen dierenliefhebbers zich om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam om middels een rouwstoet te demonstreren tegen de massadoding van Roemeense zwerfhonden.
In Roemenië worden dagelijks honderden zwerfhonden op afschuwelijke wijze gedood, nadat het Roemeense Constitutionele Hof hiervoor in september 2013 toestemming heeft gegeven ( zie ook hier ).

Roemenië ontvangt jaarlijks miljoenen euro’s Europese subsidies voor het bestrijden van Rabiës (hondsdolheid). Voorwaarde is dat Roemenië zijn zwerfhondenpopulatie moet verminderen door het gebruik van humane en effectieve methoden.
De Roemeense overheid geeft echter geen enkele euro uit aan inenting, castratie, sterilisatie en humane euthanasie en pleegt dus fraude met Europees belastinggeld!
Europese belastingbetalers dragen zo onbewust bij aan deze massale afslachting van zwerfhonden.

Op 8 maart 2014 is er op wereldwijd op 65 plaatsen gedemonstreerd. Deze demonstraties hebben ervoor gezorgd dat Roemenië van de EU een waarschuwing heeft gekregen. Op 17 mei vinden er opnieuw wereldwijd demonstraties plaats, om extra druk uit te oefenen op het Europees Parlement zodat deze de subsidie aan Roemenië stopt!

Info : Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten