maandag 24 maart 2014

Ontwerpwedstrijd ArtZuid Junior In Het Vondelpark

Met 10 miljoen bezoekers per jaar is het Vondelpark het drukste park van Nederland. Dit jaar bestaat het Vondelpark 150 jaar. Om dit te vieren organiseert stichting ArtZuid deze zomer ArtZuid Junior in het park. Het project bestaat uit een ontwerpwedstrijd en een beeldententoonstelling.
De afgelopen maanden hebben 160 scholieren van 32 scholen uit basis, middelbaar en speciaal onderwijs ieder een miniatuurbeeld ontworpen onder begeleiding van kunstenaars. De scholieren putten inspiratie uit historische en actuele gebeurtenissen met betrekking tot het Vondelpark.
De 160 miniatuurbeelden werden van 1 - 20 maart in het park tentoongesteld in een tweetal containers omgebouwd tot vitrines.


Het publiek kon tot en met 16 maart stemmen op zijn/haar favoriete beeldje.
Na het tellen van de stemmen en na het vakkundige oordeel van de jury zijn een 20 - tal ontwerpen als winnaar uit de bus gekomen. Deze 20 winnende ontwerpen zullen dan door de kunstenaars en leerlingen in het groot uitgevoerd worden.
Deze beelden vormen van 15 juni - 24 augustus de groepstentoonstelling Vondelpark 150 -ArtZuid Junior. De beelden vertellen het verhaal van het Vondelpark.

Een van de winnende ontwerpen :Geen opmerkingen:

Een reactie posten