donderdag 28 november 2013

Hondenopvang De Spaanse Viervoeter....Slecht Nieuws...

Zo af en toe kijk ik eens op de site van de hondenopvang De Spaanse Viervoeter, waar Canna vandaan komt ( zie o.a. hier en hier ). Gewoon uit nieuwsgierigheid....zo ook vanmiddag.
De site http://www.spaanseviervoeter.nl/ bleek tijdelijk niet beschikbaar. Misschien zijn ze de website aan het veranderen, dacht ik eerst.
Hun Facebook pagina was echter ook uit de lucht.....

Totdat ik deze link zag : Spaanse viervoeter oplichting?
En daarna dit bericht : krantenartikel vandaag in de krant over spaanse viervoeter.


Een artikel uit de Spaanse pers vertaald met Google Translate.....

Onbegrijpelijk......en triest voor alle partijen. Kan me niet voorstellen dat de beheerders Rachel en Sander dit voor ogen hadden...
Ergens moet het toch flink ontspoord zijn...wordt vervolgd.

Update 9 januari :
Het is niet meer toegestaan op dit artikel te reageren, dit vanwege aangifte van smaad en laster door de Spaanse Viervoeter ( niet tegen mij persoonlijk overigens ). Ik wil ook niet het risico lopen dat Google besluit om dit blog te verwijderen.....
Gaarne begrip hiervoor.

Vriendelijke groet,

Eric en Canna.

116 opmerkingen:

 1. Ik ben ook in het bezit van een allerliefste "spaanse viervoeter" en ik kan me al deze beweringen niet voorstellen. Via facebook had ik nog contact met Rachel en daar werd mij wel duidelijk dat ze de laatste tijd behoorlijk financiële tegenvallers hadden. Sander was onderweg terug naar Spanje overvallen en van al het geld beroofd, auto stuk en niet meer te repareren. Dus genoeg tegenslag. Ik hoop voor beide dat ze hier goed doorheen komen. Wil maar niet aan het lot denken welke nu boven de koppies van de in beslag genomen honden hangt. In het krantenartikel doet spaanse pers het voorkomen alsof zij het zo goed op voor hebben met de hondjes maar ik, en ik denk ook jij, weten wel beter.

  groetjes Saskia Nooij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Saskia..

   Sorry maar ik vind het heel treurig dat jij dit nog durft te verdedigen..gewoon schaamteloos!
   Woon jij in Spanje?
   Weet jij wat er met de hondjes is gebeurt??
   Praat aub niet over fingen waar je absoluut geen brood van hebt gegeten!!
   De hondjes zijn allemaal opgevangen en medisch verzorgd,helaas zijn er vlak na hun redding nog een paar dood gegaan!!
   Het balletje is hier gaan rollen omdat deze twee( om ze geen andere naam te geven uit respect voor dit blog) hondjes opvingen, na opvang excuses gaven dat ze het druk hadden geen tijd ect om te berichten van het welzijn van deze dieren.En niet na een melding van een jaloerse buurman, na aangifte van een heleboel personen.
   Na een onderzoek is toen dr inval geweest.
   We hebben gelukkig hier een Seprona die tegenwoordig heel veel doet voor het welzijn van de flora en fauna..
   En het is jammer dat twee landgenoten zo ontzettend hebben geprofiteert onder het mom wij redden hondjes..gewoon zakkenvullen noemen wij het!!
   Ik hoop dat er bij meerdere mensen hun ogen zijn geopend en degene die werkelijk de dieren hier in Spanje willen helpen dat bij een goede stichting kunnen doen, die daadwerkelijk zich inzetten om honden te redden en evenals de asiels een handje helpen!
   Maar niet aan twee particulieren die leven ten koste van!!
   Ze worden in de gaten gehouden...en ik hoop dat ze nu gewoon een baan gaan zoeken en met hun twee handen hun geld eerlijk verdienen..Hier zijn mensen.opgelicht en is veel dierenleed vveroorzaakt!!
   Groet.
   Jacky.

   Verwijderen
  2. Goedemorgen Jacky , Marianciel , Ik vind het bijna niet te geloven dat je nu hier wederom opnieuw begint met stoken ! stop er toch gewoon mee , en geniet van je finca op de tijden dat je er bent , en laat andere mensen met rust ! Overal geef je aan dat er bij jou info kan worden ingewonnen , maar helaas gaat het telkens om verzinsels en zeker geen fijten ! Je noemt hun klaplopers , terwijl jezelf geen haar beter bent !

   Ik vind het verschrikkelijk mmer dat je wederom een hetze probeert op te zetten tegen S en R . Wat hun prive doen gaat jou toch helemaal niks aan ! Stop hiermee !!!

   vriendelijk groet Poek

   Verwijderen
  3. en uiteraard gaat het om feiten en niet fijten !!!

   Verwijderen
  4. Helaas ben ik niet degene waar je me voor aan ziet.
   Ik woon al 25 jaar in Spanje dus een spelfout mag wel..dat is door de vingers te zien.
   Wat niet door de vingers te zien is wat er hier is gebeurt!!
   Ik heb niks te verbergen mijn naam is Jacky.
   En je kan.me vinden op facebook voor meer informatie.
   Ook kan je als je Spaans spreekt inlichtingen winnen over mij.eventueel in het Engels.De grotere Spaanse organisaties kennen mij...
   Dus mij niet met iemand anders verwarren!!!
   Graag zou ik in contact willen komen met de persoon die zoveel heeft geschreven?

   Groet.
   Jacky.
   Ps..mijn naam.is echt je weet me te vinden...maar wie ben jij??

   Verwijderen
  5. Hoi Jacky ,

   Mijn oprechte excuus voor de naamsverwarring , maar je schrijft exact hetzelfde bericht als Marianciel ! dus vandaar de verwarring dan maar ! Des al niet te min , vind ik het nog steeds ronduit schandalig hoe er over S en R wordt gesproken hier en op het andere forum !

   Ik weet niet welke persoon je contact mee wilt krijgen? aangezien ik niet kan opmaken over welk bericht je het hebt !

   Mijn naam is ook echt !( kan er helaas ook niks aan doen dat mijn ouders een zeer creatieve manier van namen hadden ) (Ben geboren als Marie Antoinette , en vanaf dag 1 poek genoemd , dus weet helaas niet beter ) Ik ben ook een echt persoon ! ik heb alleen helaas geen facebook !

   Het typfoutje waar ik het over had was er eentje van mijzelf !

   Ik zal dan maar eens een facebook pagina gaan aanmaken denk ik!

   anyway , Ik ben meer op de hoogte dan menigeen op de forums , en vind het extreem frappant dat er allemaal beschuldigingen rondgaan , die volkomen verzonnen zijn. ( wederom ik heb het niet over de officiele zaken die onderzocht worden )

   De aanklacht is gedaan door een iemand uit de omgeving en niet verschillende mensen ! diegene is bekend gemaakt door de politie per brief aan S en R , dus dat is een duidelijkheid !

   Maar om deze mensen volledig tot aan de grond af te maken vind ik niet kunnen , wat hun prive doen zijn prive zaken ! Er is geen extra cent overgebleven aan de adoptie's van de honden , ook al word er verteld dat ze daar een huis van hebben gekocht ! allemaal verzonnen onzin , ze worden klaplopers genoemd , asielzoekers en weet ik veel wat nog allemaal ! Dit soort dingen verdwijnen nooit meer van het internet af , en als nu blijkt dat het allemaal niet zo is als er word verondersteld dan zijn deze mensen wel voor de rest van hun leven gestempeld en geruineerd !

   Ik hoop dat er gewoon met iets meer verstand en iets meer fatsoen gesproken gaat worden , want ja met modder kunnen we allemaal gaan gooien , en daar word geen een hond beter van !!

   vriendelijke Groet M.A te Maastricht alias Poek

   Verwijderen
  6. Vriendelijk bedankt voor je antwoord.
   Ik heb hier geschreven nadat ik berichtjes las van mensen die hun verdedigden.
   Ik ben absoluut geen.persoon die gratis de mensen.in de grond trapt.
   Maar ik vind wel dat de mensen het recht op waarheid hebben..
   En dit is waar ik op terug wil komen..ik heb niks te winnen om leugens met de waarheid te vermengen..
   Dus alleen de waarheid en dat is vaak moeilijker te interpreteren.omdat niemand of weinig de Spaanse taal beheerst!
   Nu wil ik even op feit drukken wat je vertelt dat de politie een brief heeft gestuurd met de naam van de persoon die hun heeft aangegeven?
   Laten we aub eerlijk blijven en goed nadenken over het feit.
   Niet in Nederland niet is Spanje zullen ze de indentiteit vrijgeven..logisch toch want anders zou straks een heel land in oorlog gaan als de mensen weten wie wie aangeeft.
   Beroepsgeheim??
   Dus dat vegen we maar weg.
   Voorts zijn er meerdere aangiftes geweest..maar de oficeele aangifte is gedaan door een ong van het welzijn van de dieren.
   Voorts hoe ze het wenden of keren duidelijk te zien op het filmpje wat er daar gebeurde..
   Is geen amateurfilmpje maar eentje van de politie!
   Ze zullen vast ooit eens met goede bedoelingen begonnen zijn..maar volledig uit de hand gelopen.
   Dit is gebeurd na vele klachten van mensen die met hun samen werkte..en goeder idee de honden aan hun meegaven met de gedachten dat ze een betere toekomst zouden krijgen..
   Jammer vind ik het ook dat deze twee personen geen een woord van berouw hebben getoont of een duidelijkere verklaring hebben geschreven op hun website..
   Mij betreurt het heel erg vrolijke kerstdagen te eensen en doorgaan of er niks gebeurt is..
   Wel is het vreemd en dit zijn mijn.eigen conclusies dat dit echtpaar niet werkt. .Hoe onderhouden ze zichzelf?Want als men rijk was geweest dan hadden de dieten toch zeker in goede instalaties gezeten??
   Geen kennels daar niks..en de winter is zwaar hoor daar om zo je honden te hebben..
   En het verhaal dat ze gefilmpt waren na een regenbui is schaamteloos...Mijn.honden zullen nooit zo worden behandelt..de gedachte alleen al wat ze al niet al mee gemaskt hebben..vaak mishandeling.verwaarlozing ect ect..Dan verdienen ze helemssl een goed inkomen..
   Ik hoop dat als ze terug komeb..de mensen laten zien dat er nu wel goede instalaties zijn.Dat de dieren eerst een goede medische zorg krijgen bij aanvang.Dat ze worden getest..ontwormt gechipt en ingeeint zijn.En dat er een gezondheidsverklaring bij kont met een erkende dierenarts.
   En dan als laatste dat ze in condities vervoerd worden.
   Dit alles is wettelijk bepaalt in de europese gemeenschap..Dus laten ze het voorbeeld maar geven.hoe het wel kan.
   Ik weet dat nu er heel veel ogen zijn die ze in de gaten houden!!!
   Met vriendelijke groet.
   Jacky.
   Zaragoza España.

   Verwijderen
  7. Jij ook bedankt voor je reactie ,

   Ik ben het zekers op vele fronten met je eens , en ik wil ook alleen maar het beste voor de honden !!!

   Er word idd op het internet gesproken dat hun geld hebben verdient over de ruggen van de honen en dat ze nu door al dat geld een huis hebben gekocht.
   Ik weet dan toevallig dat ze idd leven van donaties , en de opbrengsten die ze gehad hebben van de geplaatste honden gebruikt hebben om andere honden te voorzien van medische controles , inentingen ed.

   Ik ga denk ik maar gewoon afwachten wat er allemaal uit de rechtspraak komt !

   Verder wil ik je hele fijne feestdagen wensen , en zodra ik eens een fb pagina heb ga ik zeker contact met je zoeken.

   Groetjes vanuit Maastricht

   Verwijderen
  8. Ook prettige feestdagen gewenst.
   Ik ze maar zo. ..De tijd zet de dingen.op zijn plaats..
   Eerlijkheid duurt altijd het langst!!
   Moet je zeker doen..facebook is hier in Spanje het middel om de dieren te helpen.
   Menigeen kan zien dat er hier in Spanje ook veel Spanjaarden tegen het dierenleed vechten..
   En dat de zwaarste taak voor ons is om de dieren hun leven te redden voordat ze geadopterrd worden of oogevangen worden in een goed asiel..Niet in heel Spanje zijn dodingstations hoor..gelukkig niet!! Maar er is nog teveel leed hier...vandaar dat ik me zo druk maak als ik dit zie..het had anders gekunt!!
   Groetjes.

   Verwijderen
  9. de site en facebook van spaanse viervoeter zijn weer geopend. gaat dit gewoon weer door?

   Verwijderen
  10. Hun facebook pagina kan ik echt niet vinden....

   Verwijderen
  11. de oude naam met toevoeging: eigen opvang
   dus Honden opvang de Spaanse viervoeter! (Eigen opvang)

   Verwijderen
  12. Volgens mij is dat een oude pagina die ze verder nooit meer gebruikt hebben.

   Verwijderen
  13. sorry hoor laten we eerst eens zorgen dat we onze asiels leeg krijgen ipv allemaal zielige hondjes uit het buitenland te halen tegen betaling!

   Verwijderen
  14. Waarom zijn hondjes uit het buitenland zielig ? Je moet maar net een leuke hond in NL aantreffen, zoveel honden zitten er niet in NL asiels.

   Verwijderen
 2. Hi Saskia,
  Ik schrok behoorlijk van alle berichten en denk zelf dat het hen allemaal teveel is geworden. Ik wist ook via Facebook van alle tegenslagen en kan me voorstellen dat ze een beetje moe gestreden zijn. Nu dit weer....
  De politie heeft idd boter op hun hoofd gezien de manier waarop Spanjaarden met hun dieren omgaan. Je kan je afvragen wat er nou met al die honden gaat gebeuren....
  Ik wens hier graag Rachel en Sander heel veel sterkte toe.
  Bedankt voor je reactie.
  Eric en Canna.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi!

  Ik was net ook aan het zoeken, ik hoorde via mijn Spaanse contactpersoon dat ze inderdaad opgepakt zijn. Erg sneu! De filmpjes liegen er niet om, maar mensen moeten ook in hun achterhoofd houden dat Rachel en Sander jarenlang goed werk hebben verricht en regelmatig werden tegengewerkt door de Spaanse overheden. Het belang van de hondjes staat echter voorop, dus het is goed dat ze nu naar een betere plek kunnen. Toch vind ik het jammer dat het zo moet aflopen...

  Gegroet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben bang dat het doek is gevallen voor hen. Maar laten we idd niet vergeten hoeveel honden en mensen ze gelukkig hebben gemaakt...
   Google cache : http://goo.gl/2J2Ynb

   Verwijderen
  2. Goede organisaties worden niet tegen gewerkt door de overheid.
   Is makkelijk als argument te gebruiken aan de Nederlanders omdat men niet weet hoe de wet hier in elkaar zit.
   Als jij gewoon geregistreert bent, je vergunningen hebt en goed voor de dieren zorgt en je belastingen betaalt heb je nergens problemen mee..
   Want andere stichtingen in Nederand bestaan al jaren zonder problemen!!!!
   Groet.
   Jacky.

   Verwijderen
 4. Ook wij hebben een allerliefste gezonde Spaanse Viervoeter via Rachel en Sander. Zo hebben er honderden hondjes en katten een warm mandje gevonden. Het is verschrikkelijk wat hen overkomen is en we hopen dat de waarheid boven tafel komt. Wij wensen hen heel veel sterkte! John em Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar de waarheid ben ik ook erg benieuwd....bedankt voor jullie reactie.
   Gelukkige pootjes!

   Verwijderen
 5. dit nieuws verbaast mij helemaal niet! deze mensen zijn helemaal niet zo aardig als ze zich voordoen. ik had een paar maanden geleden een pup uitgezocht via hun website, contact gezocht,geld overgemaakt en een aantal weken later zou ik de pup krijgen. ineens kreeg ik een mailtje dat het hondje heel ziek was geworden omdat ze waarschijnlijk van een giftige plant had gegeten tijdens het uitlaten. de pup was bij de dierenarts en overleed een dag later.......
  ik kreeg een smsje dat ze was overleden,ik belde op om te vragen hoe het nu verder zou worden afgehandeld. kreeg de mededeling dat het in de voorwaarden stond dat ik mijn geld niet terug zou krijgen!
  ik heb mij hier niet bij neergelegd en contact gezocht met de europese consumenten organisatie,die vertelde mij dat de voorwaarden van "de spaanse viervoeter" helemaal niet rechtgeldig waren!
  zij hebben daarna contact opgenomen met "de spaanse viervoeter" en na veel tegenstribbelen van hun kant heb ik eindelijk mijn geld terug gekregen!
  echt klantvriendelijk heb ik ze nooit gevonden,alleen als ze denken dat je een hond gaat adopteren.
  het verbaast mij dus helemaal niets dat dit zo is afgelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw verhaal verdient inderdaad geen schoonheidsprijs....weet ondertussen ook niet meer wat ik er allemaal van moet denken.
   Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
  2. Beste Yvonne,

   Weet jij zo nog welke organisatie dit was?
   Ik probeer ook mijn geld terug te krijgen. Rachel en Sander beweren dat ze er niets aan kunnen doen. Ondertussen heb ik 125 euro betaald en niets geleverd gekregen.

   dank alvast.

   Verwijderen
  3. Jammer van je geld, maar veel erger is dat je .a.s. hondje nu in een asiel zit.
   Dat lijkt mij zoooo erg, je hebt een hondje uitgekozen en dat komt niet. Niemand weet wasr het zit. Vreselijk!

   Verwijderen
  4. wij zijn ook niet echt tevreden over ze , al 2 jaar heb /had ik een zeer vies gevoel in mijn mond van ze...al moet ik zeggen de hond die ik heb nooit meer kwijt wil, HD in de zwaarste vorm dus nu kunstheupen ,ok dat is moeilijk te zien bij een pup zonder x-ray ,maar een boven byte van 3 cm niet zien is mij een raadsel ...wij hebben ze zelfs extra geld gegeven toch een bedrag van €170.00 en een printer ,maar bedankje kon er niet vanaf ,mijn idee is nog steeds dat ze met en door de dieren daar een toekomst wilden opbouwen op een simpele manier ....ik heb meerdere honden uit spanje van andere stichtingen SOS-stray en La linea en daar ging het heel anders ze helpen je de honden leven lang en daar worden wel foto's genomen van de honden (heupen) sorry voor al die lieve fijne honden wat er gebeurd is mijn hart huilt voor hun , maar die 2 mmmmm nee nooit meer bemiddelen met hun en met een paar mensen die ook een hondje hebben geadopteerd heb ik nog steeds contact , die denken (meesten) er net zo over
   dwingen voor castratie en sterilisatie ondanks dat je hond ziek is, je een puber noemen ( jaja 56 jaar ) als je erg blij bent met je hondje en dat in een mail zet en zo kan ik nog wel ff doorgaan,
   Bedankt dat ik mijn ei kwijt kon/kan en dat er meer mensen negatieve ervaringen met ze hebben maken mijn gevoelens die ik had ten aanzien van hun erg sterk ☺

   Verwijderen
  5. Mm, ik had altijd een positief beeld van ze, maar dat is inmiddels wel wat bijgedraaid. Ze zullen dat negatief beeld altijd met zich meedragen, dus zo snel zullen ze niet een andere hondenopvang kunnen beginnen. Met Canna is alles OK, dus we hebben misschien ook wel wat geluk gehad.

   Verwijderen
  6. @Eric of je geluk gehad hebt of niet met je kanjer Canna vind ik heerlijk voor je en je hondje dat het fijn gaat in ieder geval 1 hondje meer uit de hel die Spanje heet
   Dat hebben wij ook met onze hond met godsgruwlijk gek op mijn kanjer , kijk anders laat je geen operatie doen van € 4000.00 en nazorg wat we al op € 1000.00 zitten dus al bij al € 5000.00 en dan hebben we het over 1 heup de andere komt ook op zeker optie hondje van 3 maanden laat je inslapen was aan ons niet gegeven , Ik kan veel meer vertellen > paspoort dubieus ...toch Gardia ondanks inenting (is die wel gegeven) lange rit spanje >nederland honden zaten onder de ontlasting en hadden honger en dorst in een auto met een temperatuur van 28 graden buiten wilden we water aan ze geven en dat mocht niet ik denk als meer mensen weten van deze site dat er een beerput opengaat .........wil wel eens weten hoeveel mensen er kwakkelen met hun hond ,in die 2½ jaar dat ze bezig zijn geweest

   Verwijderen
  7. Ik lees berichten van mensen die gedupeet zijn..Ienand die zegt dat ze een hondje zouden krijgen.
   De hondjes zijn opgevangen en in goede handen.
   Misschien dat jullie me over dat hondje contact wiilen opnemen?
   Stuur me een bericht naar mn face
   jackyanimalitos.
   Groet.
   Jacky.

   Verwijderen
 6. Wij zitten al meer dan 8 weken te wachten op een hondje. Elke keer was er iets waardoor deze niet kon komen. Leek allemaal plausibel, totdat ze eindelijk weer een tocht richting NL zouden gaan maken. Totdat 21 november een email met: helaas weer slecht nieuws……
  Je weet niet wat je moet geloven. Maar wat mij opviel aan het filmpje is dat de Guardia Civil begint met Octobre 2013. Betekend dat Rachel en Sander dus al minimaal 1 maand niets hebben vermeldt over dat alles in beslag is genomen. Want ondertussen schoven ze de transportdag voor maar uit tot 22 november. Vragen die dan bij mij opkomen zijn: hoe lang speelt dit al en hoeveel geld hebben ze anderen nog geprobeerd afhandig te maken. Zijn mijn vermoedens juist?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest even zoeken op mijn computer, maar de pagina van alle gelukkige pootjes heb ik bewaard. De laatste rit was idd Holland Tour Nr. 43, 19 September 2013.
   Verder heb ik nog de laatste pagina met hun reisschema : 22 november : Merel, Pablito, Barney, Vivonne, Blanca, Hermelientje.
   Verder stond er nog een datum gepland in december met twee hondjes op de lijst : Harrey en Harvin.

   Verwijderen
  2. Als alles tegenzit is het nog niet nodig je dieren ernstig te verwaarlozen ( filmpjes liegen niet!!!) of je site of Facebook op zwart te zetten met een onzinnige mededeling over de media. Als je te goeder trouw bent leg je alles netjes uit aan iedereen en vooral aan je adoptanten die een aanbetaling hebben gedaan en geef je info waar de hondjes nu verblijven.
   Misschien kan je Miranda van Blitterswijk contacteren via Facebook? Ze woont in Barcelona en iemand verwees naar haar via een forum.

   Verwijderen
  3. Jouw vermoedens zijn helemaal juist anoniem..
   Jullie kunnen mij ook een inbox sturen op mijn face.
   Jackyanimalitos.
   Groet.
   Jacky

   Verwijderen
  4. de inval van de guardia civil was op dinsdag 26 november. ik neem aan dat de oct op de film het begin is van het onderzoek. ze vallen niet zomaar binnen.

   Verwijderen
 7. Jeetje, dit ziet er toch allemaal niet goed uit. Ben benieuwd of er nog meer van die slechte verhalen zijn en sinds wanneer dit allemaal speelt. Helaas is de website niet meer in Google cache te zien. Wat ik wel weet is dat de laatste rit die op de website te zien was ( gelukkige pootjes ) van afgelopen september was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ze denk ik boven het hoofd gegroeid, maar de beelden en het artikel zijn naar. De marketing was in ieder geval goed en laten we hopen dat deze toestand van zeer korte duur was. Hoewel: wij hebben bijna 2 jaar geleden onze hond bij hun vandaan. Kort voor aankomst kregen we nog een fijn filmpje en was alles goed bevonden door de arts. Klaar voor de reis dus. Bij aankomst bleek het diertje ernstig vermagerd, was bestrooid met een agressief vlooienpoeder en had een giardia infectie. Ze waren wel eerlijk en hebben uiteindelijk de medicatie voor het hondje betaald. De onderzoeken niet en de preventieve behandeling van onze katten ook niet. Het was een minder leuke start. Ik had een allergische reactie aan mijn handen, moest de boel flink ontsmetten en onze dierenarts vond het onverantwoord een pup in die conditie toch best lang te vervoeren. Het profiel qua ras van het hondje klopte niet helemaal en of ze mijn gegevens echt aan de adoptanten van het zusje, die toen nog in de opvang zat hebben gegeven is onduidelijk. Ik zag geen koppeling op FB. Echter, ik had wat extra gedoneerd omdat ze hun nek uitstaken voor kansarme dieren. Wij hebben geen spijt en hopelijk met ons vele anderen. Laten we hopen dat
   ze zelf met een verklaring komen, de 39 in beslag genomen honden veilig zijn en de mensen die een reservering hadden hierover goed gecommuniceerd worden. Het beste toegewenst voor iedereen.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie. We hebben Canna ook al bijna 2 jaar. Zat je hond toevallig bij dezelfde rit ( 17/18 december 2011 ) ?
   Ben ook wel benieuwd naar een verklaring van hun kant.

   Verwijderen
  3. Klopt. Hij is op 18 december 2011 bij ons gekomen. Toen vroeg ik me af of de andere hondjes van die rit ook ziek waren aangekomen.

   Verwijderen
  4. Nee, Canna was niet ziek. Ze stonk alleen en had twee vlooien. Hoe heet je hond als ik vragen mag ?
   Hier zijn de hondjes te zien

   Verwijderen
  5. Django. Een paar vlooitjes en wat stank valt super mee dus. Django deed ook niet ziek, maar zag er niet fraai uit toen hij kwam. Na meteen een dikke drol in de keuken kwam even later de ernstige diarree. Die hondjes zijn niet gesocialiseerd en hij was zelfs angstig in de binnentuin. Ze hebben waarschijnlijk voor alle dieren onderweg een kalmering en diarree remmer gebruikt. Ze geven de dieren geen eten of een uitlaat beurt onderweg. Ons blije mannetje nam meteen een slok van mijn koffie ( dorst van de lange reis) een vergissing natuurlijk, maar het zegt heel veel.

   Verwijderen
  6. Ik dacht dat ze juist wel de moeite namen om de hondjes te socialiseren. Nou ja, we hebben in ieder geval een lieve, mooie hond. Vond het wel raar idd hoe snel de tocht vanuit Spanje was afgelegd.

   Verwijderen
  7. Nogmaals, de marketing en presentatie was goed. In de communicatie waren ze betrouwbaar en/of geloofwaardig. Deze jonge mensen geven aan dat de opvoeding van hondjes voor rekening komt van de adoptanten. Logisch, maar de eerste socialisatie van honden is toch belangrijk. Overigens zijn veel honden uit deze regio's bestookt met nog meer oerinstincten. Daarom is het hier en daar wellicht ook mis gegaan. Ik geloof nog wel in dat ze het beste voor hebben, maar hun route is niet optimaal. De opvang en begeleiding die ze bieden blijkt niet ideaal. Het was in ieder geval meer dan niets doen en vele dieren hebben een fijn thuis gevonden. Laten we hopen dat de toekomst van ongewenste (huis) dieren in Spanje beter wordt en ieder EU land zorgt voor een nette handhaving.

   Verwijderen
  8. Veel honden hebben een goed tehuis gevonden, laten we dat vooral niet vergeten. Dat is toch door hun inzet.

   Verwijderen
  9. Daarom is het zo jammer dat hiermee een negatief beeld over een adoptie, of hond
   meenemen/transporteren uit Spanje ontstaat. Wij zijn blij met onze viervoeter
   en samen met Rachel en Sander dacht ik dat wij allemaal uit idealisme hebben gehandeld. Het zou zuur zijn als het anders is. Ik zie een plausibele verklaring daarom ook graag tegemoet en ga uit van hun professionaliteit. Gezien de omstandigheden en opzet is hier geen sprake van een hondenmaffia of zelfverrijking. Laat maar snel duidelijk worden voor ieders gemoedsrust.
   Dank alvast..

   Verwijderen
  10. Zelfverijking? Nou ik denk het toch echt wel..Ze kregen hondjes in de opvang,daar werd vaak voor betaalt zeg maar een soort pension tot er een "adoptie" gevonden was.
   Uit een heleboel verhalen blijkt ook hier dat de harde waarheid wel heel anders was als werd voor gehouden.
   Altijd moet een hond bij aankomst in een asiel onderzocht worden en ontworm en ingeent worden ter verkoming van infecties en ziektes.Dit werd gewoon niet gebeurt.Evenals de testen op leishmania..
   Spanjaarden die goeder trouw hun hondjes bij hun.lieten..betaalde ook vaak voor deze kosten.Zijn heel veel hondjes bij hun overleden omdat de basisverzorging ontbrak!!!!!!!
   Ik kan uren schrijven. .Wij zijn diep teleurgesteld hier in Spanje dat dit heeft kunnen gebeuren!!
   En als je later ook nog eens hoort hoe de hondjes werden vervoerd is het mij overduidelijk dat geld de overhand had genomen.

   Verwijderen
  11. ze zullen er niet rijk van geworden zijn. maar 80 - 100 honden laten adopteren a 250 euro is een leuk inkomen van 25.000,- per jaar. reken maar uit. plus donaties. beter dan de bijstand in de nederlandse kou toch? en als er ook nog pension werd betaald voor sommige honden, kom ik toch aan een leuk inkomen. zie hun bericht op eigen site.
   en als er wel goed voor de dieren gezorgd werd en het transport netjes gedaan werd dan kan ik er geen bezwaar tegen hebben.
   zij liegen of het gedrukt staat over wat er gebeurd zou zijn. over een zielige hond die bijna doodging endat de guardia civil die niet wou achterlaten. gelogen! er zijn 3 honden dood op de eerste dag en nog meer honden later.
   ik word steeds meer misselijk van het manipuleren door dit stel. mooie praatjes, op emoties spelen. hondenliefhebbers naar de mond praten. en ondertussen!
   keihard geld verdienen. heb je dde voorwaarden gelezen op hun site voorheen? betalen en daarna niet zeuren. niet betalen, geen hond. alsof het een pakketje is. schandelijk.
   en honden socialiseren? echt niet! allemaal gelogen.

   Verwijderen
 8. In de Spaanse pers staat dat er op 14 november een melding is binnengekomen en ze er op 18 november heen zijn gegaan voor de in beslagname.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wij hebben een katertje van een jaar van hen gekregen, met uitvoerige beschrijving van karakter en foto's en filmpje. Hij had oormijt, dat is behandeld en we hebben er een prima katje aan. Alles ging volgs afspraak, geld, paspoort, afgesproken tijd, niets aan de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geen enkele verklaring rechtvaardigt de wijze waarop deze hondjes moesten leven. Tik in op google " perros Maella" en je weet genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De mensen die een verklaring willen, maar het niet aan deze mensen durven te vragen; Zet het hier dan ook niet neer dat je een verklaring wilt horen van hen zelf. Jullie geven aan een hond van deze mensen te hebben, dus dan heb je ook de contact gegevens. In plaats van alle websites vol te dumpen met onzin, kan je deze mensen ook gewoon even een mailtje sturen en je verhaal halen. Heb ik namelijk ook gedaan. Wat jij dan zelf wel en niet wil geloven is aan jou zelf. Maar je moet niet zeuren om een verklaring van deze mensen zelf en er niet om vragen bij deze mensen zelf. Zij zijn niet verplicht om zich aan iedereen te verantwoorden, maar staan open voor alle mails die ze binnen krijgen. Vooral van de meer dan 300 mensen die een viervoeter bij hen hebben geadopteerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben ook een pub geadopteerd van de Spaanse Viervoeters. JoJo Ze was flink ziek toen ze kwam,ze had dan ook een lange rit gehad, was zwaar ondervoed, zat vol met wormen ( wel 8 x ontwormt) en vlooien, kennelhoest. Enkele maanden later kreeg ze Demodex, dit is een bijkomstigheid van ondervoeding, ze is er lang voor behandeld geweest. Nu bijna een jaar later is ons Kerstkind prima gezond en heeft een super karakter. Geen beginnershond, ze is eigenzinnig, wild en temperamentvol, maar super lief. Natuurlijk kun je wat problemen verwachten met zo'n hondje, uit een opvang en een slechte start. Mijn contact met hun was eerst erg leuk, maar ik moet zeggen, als ik met vragen kwam leek het wel of ze zich beschuldigd voelden, wat absoluut niet zo was. Maar dat komt misschien omdat het wel regelmatig gebeurd. Ik denk dat ze absoluut hun hart op de goede plek hebben zitten, anders doe je dit zware werk niet. Ik denk ook dat ze geen nee konden zeggen en het allemaal wat teveel is geworden? Ik heb het filmpje niet gezien. Ik hoop dat het snel opgelost is en de hondjes naar hun huizen kunnen gaan op de een of andere manier. Is toch jammer zo. Is dat niet te regelen via een van die andere opvangplekken denk ik dan? Ik vind het jammer voor hun en de hondjes en andere dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwaar ondervoed, vol met wormen ? Vind je dat normaal dan als je een hond adopteert ? Ik had de indruk altijd dat de honden gewoon gezond waren en eventueel behandeld, voordat ze naar NL gingen. Je levert toch niet een doodzieke hond af ? Ik weet het allemaal niet meer zo hoe het nou precies zit hoor...fijn dat het nu wel goed gaat met je hond.

   Verwijderen
  2. Na het zien van het filmpje trek ik mijn woorden hierboven terug...ik heb het niet af kunnen kijken. Ik ben zeer teleurgesteld in die mensen en ik ben blij dat ik dan maar tenminste 1 hondje heb kunnen redden.

   Verwijderen
  3. Wij hebben van de Spaanse Viervoeter eerder dit jaar een super hond gekregen. Alles liep vlekkeloos, en na een bezoek aan onze dierenarts bleek onze liefe Popo was kerngezond te zijn. Onze ervaring met hun was uiterst positief, en ik kan alleen denken dat alles is gewoon te veel voor hun geworden.

   Verwijderen
  4. Ook ik heb een Spaanseviervoeter pup geadopteerd, waarschijnlijk zat hij in de laatste rit van 20 september.
   Vanwege hun geplande rit en zeer laat afhalen ( hoezo thuisbrengen?) van Tayler, ben ik dus heel vroeg naar Den Bosch gereden vanuit het noorden des lands.
   Ik schrok hetgeen ik toen zag achterin de 2 benches , per bench 4 hondjes samen gepropt geen water en heb mij heel snel ontfermd over Tayler en afscheid genomen van Sander.
   Ik herken het beeld zoals Doris schets, zwaar ondervoed, vol met wormen en ernstig vorm van Giardia. Maar niet te spreken over de overige "opstartkwalen", maar na vele dierenartsbezoeken de eerste 3 weken en meerdere testen en biopten, gelukkig geen Leishmania of Demodex. Phuuuu, nu nog doorworstelen met die Giardia. Verder een heerlijke hond met zeer veel energie en super zacht karakter.

   Verwijderen
  5. Da's wel pech hebben zo'n start. Canna was verder gezond. Maar misschien waren de honden in het begin ( Canna is al 2 jaar in A'dam ) gezonder. Toen Canna gebracht was heb ik Sander en Rachel nog uitgezwaaid en om eerlijk te zijn vond ik hun auto best wel klein...en gezien de reisduur denk ik niet dat de honden nog even hun poten hebben kunnen strekken.

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Eric kijk eens naar deze link mss weet je het dan wel

  Zij die al eerder schreef

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Topic: De spaanse viervoeter (gelezen 6495 keer) op het

   http://www.petsfriendsforum.nl

   sorry de eerste ging wat mis

   Verwijderen
 15. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat sommige positieve reacties van een zekere persoon uit Maella komen. Dat zou toch wel erg treurig zijn, ik hoop maar dat ik het mis heb. Gelukkig zijn er behalve zieke, ook gezonde honden aangekomen in Nederland maar daar gaat het niet alleen om. De ten hemel schreiende levensomstandigheden van de honden en de Guardia Civil die na een klacht heeft besloten de honden in beslag te nemen is de hoofdzaak hier. Deze arme dieren waren van hen afhankelijk, ze kregen vrijwel geen eten, zie hun broodmagere lijfjes op het filmpje, sommigen waren ziek en verstoken van elke medische zorg, enfin, zie het verslag op internet en in de Spaanse kranten. Dat mag nooit gebeuren, onder wat voor omstandigheden ook.
  Ik zou alle gedupeerden in deze zaak willen oproepen een aanklacht in de dienen bij de politie in Nederland, waarschijnlijk liggen er meer aangiftes, of je te melden bij de Geschillencommissie Adoptie Buitenlandse Honden. De enige manier waarmee je dit hardleerse tweetal kunt stoppen is in hun portemonnee via een forse geldboete. We houden in de gaten dat er geen nieuwe stichting komt, daar is hopelijk iedereen het over eens, want op internet ( (via " Monique Hornstra projectgeld" op google te vinden) wordt alweer geprobeerd geld op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haar visie ( Monique Hornstra ) staat o.a. hier en hier. Scroll naar beneden....

   Verwijderen
 16. Bedankt Eric, je kan het inderdaad een visie noemen dat je niet moet geloven wat je op beelden ziet. Ik geloof wel wat ik zie en de dieren hebben het ondervonden. Dat zijn de enige werkelijke slachtoffers en niemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn ervaring met Rachel en Sander is ook waardeloos, kan er een boek over schrijven. Honden herplaatsen die eigenlijk niet te plaatsen zijn omdat ze zo getraumatiseerd zijn dat ze niet normaal kunnen functioneren, honden met Giardia afleveren, entingen in de paspoort met stempels van een kliniek waar niks maar dan ook niks van op internet te vinden is en ga zo maar door. Nee deze mensen moeten ophouden met hun hulp aanbieden aan dieren. Vooral Rachel vind het érg fijn als haar ego gestreeld wordt, gaat ook totaal niet meer om de hond(en) maar om haar egootje wat gekriebeld moet worden. Als je dat niet doet kun je afgebekt worden!!

  Voer voor de honden was voor hun geregeld, ik had hier maandelijks een 175 kg voor ze klaar staan maar ja.....als je het belangrijker vind dat je ego gestreeld wordt en dan ruzie gaat maken met degene die je probeert te helpen dan raak je de toezegging van 175 kg brokken per maand kwijt.

  Nee de dieren zijn nooit hun eerste prioriteit geweest, wel hun eigen ego die gekriebeld moet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha interessant. tot wanneer kregen zie die brokken nog? dan kunnen we het ondervoed zijn terugrekenen tot dat moment wellicht?
   alle info is welkom.

   Verwijderen
  2. Ik heb stempels van deze kliniek : http://www.latiendadelosanimales.com/

   Verwijderen
  3. kan kloppen, deze dierenarts zit in alcaniz, waar ze de eerste jaren vlakbij zaten. welke da ze nu hebben weet ik niet

   Verwijderen
 18. Ook onze hond Morris komt bij hun vandaan, hij woont sinds 5 januari dit jaar bij ons... Ze leken ons altijd erg oprecht... Ik weet niet wat er gebeurd is of waar het misschien mis is gegaan, maar hier schrokken we toch wel heel erg van.
  We hadden altijd erg goed contact via Facebook en zo ineens niet meer. Hun Facebook was weg en ook de site uit de lucht... Dan maar Googlen... Pffff, wat schrikken :-(
  Wat ben ik blij dat met Morris alles goed is gegaan en met vele andere honden ook, die nu wel een fijn thuis hebben hier in NL!
  Het enige waar ik nu wel aan twijvel is het verhaal van Morris... Hij zou niet uit een dodenstation komen, maar een hond zijn geweest van een schaapsherder. Maar omdat hij meer aanhankelijk was naar de herder toe en niet achter de schapen aan ging moest hij vertrekken. Zo zou hij bij hun terecht zijn gekomen. Hij heeft een maand of 2 bij ze gewoont om te socialiseren voordat ze hem aanboden voor adoptie. Nou, we hebben een geweldige maat aan hem, kan met kinderen groot en klein, kan met katten en ook andere honden zijn geen probleem!
  Man, wat zijn wij gezegend met Morris...
  Ik vind het heel zielig voor de honden die in beslag zijn genomen, met in mn achterhoofd dat ze wellicht nooit een baasje gaan krijgen...
  Arjan vd Scheer, Zwolle

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wij hebben al al twee jaar een spaanse viervoeter in huis, mijn vriendin en buurman ook. Bij ons is alles prima gegaan. Ik hoop en denk dat er een verklaring is voor wat er is gebeurd. Stel Sander en Rachel zijn onschuldig en gedwarsboomd door de gemeente en of overheid dan kunnen ze nu door al die bagger en insinuaties op het net hun toekomst wel vergeten en heel veel hondjes ook. Bedankt! Ik geloof nog steeds in Sander en Rachel, wat zij voor ogen hadden is niet dit. Als ze gearresteerd zijn en de overheid daar heeft het hun belet om naar de hondjes te gaan dan kan je ze inderdaad al na twee dagen en een regenbui zo terugvinden. Ik denk dat Sander en Rachel het grootste verdriet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. volgens mij staan zij zelf ook op de opnames van de guardia civil . dus ze waren er zelf bij.

   Verwijderen
 20. Arjan, het is toch fantastisch dat Morris zo goed bij het gezin past? Onze Uli was ook bedoeld voor de jacht maar hij is zo aanhankelijk dat dat waarschijnlijk de reden is geweest dat ze hem over de muur van het asiel hebben gegooid. Toen wij hem kregen luisterde hij meteen perfect, hij kan ook bij andere honden, katten en kinderen. Hij kan ook alleen thuisblijven. Zover wij weten heeft hij nooit in een gezinssituatie geleefd maar hij past er wel perfect in.
  Wij geloven ook nog steeds in de Spaanse Viervoeter en zo te zien nog vele anderen. Gr, John en Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik wet niet meer wat wel of wat niet te geloven. Ik hoop gewoon dat ze binnenkort zelf met een verklaring komen en dat er dan meer duidelijk gaat worden, want we kunnen nu alleen maar speculeren... De 1 zegt het zo en de ander zegt het weer zo.

  Ze zijn volgens mij niet gearresteerd, want ze verblijven volgens iemand uit hun dorp in een huis met hun 8 puppies (de enige hondjes die niet in beslag genomen zijn, omdat die er wel verzorgd uit zouden hebben gezien...). Dit is dus ook weer zo'n verhaal waar je evt aan kunt twijvelen...

  Nogmaals, ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.

  Arjan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou wel in hun voordeel kunnen werken, als ze zelf met een verklaring komen over alle gebeurtenissen. Nu hebben ze op internet de stekker eruit getrokken en is het maar gissen naar de ware toedracht....

   Verwijderen
  2. Arjan..

   Er is wel een arrestatie geweest, maar ze zijn nu op.vrije voet in afwachting van hun proces.
   Dit kan waarschijnlijk in Maart plaatsvinden.
   Ze zijn bijna elke dag in het cafe van hun dorp te vinden, waar ze weer ze weer lustig zitten te tikken op internet om hun zaakjr weer te laten draaien.

   Verwijderen
  3. hun zaakje weer te laten draaien? honden verwaarlozen en dan gewoon weer opnieuw beginnen? en wij krijgen een kerstfoto als verklaring? hoe zit het met de terugbetaling?

   Verwijderen
  4. @ Erk hun website is voor een gedeelte in de lucht kijk maar

   Verwijderen
 22. Arjan, ik meen te begrijpen dat er ook honden van henzelf in beslag zijn genomen. Als je altijd goed contact hebt gehad en het verder altijd goed is gegaan dan kun je ze toch gewoon een mailtje sturen als je vragen hebt. Ze zullen best een hoop reacties krijgen waarvan ook negatieve en ik kan me voorstellen dat ze er niet op zitten te wachten om zich tegen iedereen te moeten verdedigen.
  Als er twijfels of kritisch vragen zijn zou ik er persoonlijk ook voor kiezen om die per mail, 1 op 1 te stellen, in plaats van voor iedereen zichtbaar via het internet. Gr, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel mee eens, want het is een behoorlijke afgang om zo in het nieuws te komen.
   (www.spanjevandaag.com) Ze hadden likes en fb vriendjes, maar ook Spanje
   heeft wetten tegen huiselijke dierenmishandeling (www.velascolawyers.com)
   Het is vooral rot voor die dieren en mensen met een reservering. Gr, Rita

   Verwijderen
 23. Waar ben je het mee eens dan? Je geeft dus aan dat ze schuldig zijn aan dierenmishandeling? Op basis van wat er in het nieuws is en het filmpje? Ik ken ze al bijna drie jaar en heb er nooit eerder iets over gehoord, ik kan het me niet voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De media is duidelijk misschien niet compleet of fair maar denk wel objectief. Ik wil ze niet veroordelen en ze hebben mij persoonlijk niet benadeeld. Ik heb niet de behoefte via de mail of telefonisch te vragen of ze al die jaren onder deze omstandigheden een opvang (non-profit organisatie) runnen. Doet er niet meer toe, want de geplaatste honden/katjes zijn hopelijk veilig en hebben een fijn thuis gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo denk ik er langzamerhand ook over...bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 25. Beste Mensen..

  Helaas het is waar en er zijn ondertussen nog een paar hondjes doodgegaan..
  Bovein zie ik een commentaar waar gezegd werd dat op de terug reis Sander was overvallen en hun auto stuk is..
  Mijn god ze hebben een.nieuwe auto..vroeger was Sander ook automonteur dus zielig doen werkt ook niet.
  Voorts hebben ze rond vertelt dat het een jaloerse buurman was.en dat er net een grote regenbui was gevallen??
  Als iedereen.nou even goed nadenkt, de politie doet noiit zo maar een.inval..gaat werk vooraf dus van de regenbui valt al weg.Voorts grijpt de politie niks voor niks in..dus een.jaloerse buurman valt ook al weg..Bovendien heb je hart voor dieren om je honden aan een boom vast te zetten zonder bescherming?? Pups in transportkooitjes buiten mrt drkens erover heen..
  En ze leefde van de donaties want ze werkte allebei niet..
  Bovendien werden de honden.niet ingeent niet getest op.leishmania...
  Hondjes die voor dat ze bij hun.kwamen vol.met vreugd zaten en er als een hoopje ellende uitkwamen..
  Ze zijn weer geld aan het verzamelen..met het excuus dat dit een valkuil was..Mijn god hoe durven ze!!
  Ik woon in Spanje en.ik kan jullie allemaal verzekeren dat het waar is...
  Mochten jullie meer weten..stuur me een berichtje naar mijn face
  jacky animalitos.
  Mijn vriendin woont daar vlakbij en zit achter alles aan zodat ze goed berecht kunnen worden...waarschijnlijk.in.maart!!!
  Vriendelijke groeten
  Jacky.
  Ik.moet wel reageren na ik sommige berichten had gelezen..Tja is makkelijk.als men de taal niet spreekt...maar hier is er genoeg over te vinden..vooral op facebook..

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Verschillende hondjes nu na hun redding..
  Deze was zwaar ondervoed..infectie van een oog wat dicht zat..
  We zullen zien of hij ooit normaal kan zien heeft nog hoest maar al veel minder.
  https://m.facebook.com/?_rdr#!/photo.php?fbid=10201844226205875&id=1189404762&set=a.1822255994706.2096693.1189404762&__user=100001319547786

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is mij totaal onduidelijk dat het hier zou gaan om een hond van de Spaanse Viervoeter.....

   Verwijderen
 27. En deze twee..zon een angst..nu.nog ze hebben speciale opvoeding nodig om hun paniek om te zetten naar iets positiefs
  https://m.facebook.com/?_rdr#!/photo.php?fbid=221614381351296&id=100005082069470&set=pcb.221616428017758&source=49&__user=100001319547786

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is mij totaal onduidelijk dat het hier zou gaan om een hond van de Spaanse Viervoeter.....
   Gelieve dit soort reacties hier niet te maken....facebook zit vol met zielige plaatjes.

   Verwijderen
  2. In Spanje word deze zaak de hondjes van Maella genoemd.
   Maella is het plaatsje van.deze ong de Spaanse viervoeter.
   Als men de tekst van de fotos in de google vertaler zet ziet men dan ook Maella.
   Deze zielige plaatjes behoren helaas tot de hondjes van de Spaanse viervoeter.
   En wat ze in hun voordeel hebben helaas...de meeste Nederlanse mensen spreken geen Spaans en dit heeft zich afgespeelt in Spanje.
   De Spanjaarden spreken geen Nederlands dus voor hun moeilijk om het woord Spaanse viervoeter te schrijven vandaar dat het Maella is.
   Ik hoop nu een wat duidelijkerw uitleg te hebben gegeven.
   Met vriendelijke groet.
   Jacky.

   Verwijderen
  3. Mij is het helemaal niet duidelijker geworden na alle berichten hier en op diverse forums....en kan ik me nog steeds niet voorstellen dat R en S bijna 3 jaar lang er een puinhoop van maakten...anyway, hun website is weer in de lucht. Fijne feestadgen iedereen.

   Verwijderen
  4. Daarom. Ik schreef op 18 dec. Doet er niet meer toe, want ..fijn thuis gekregen.
   Bedankt voor het openstellen van je blog en het vermelden dat de site in de lucht is. Er is nog veel werk te doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verhalen van het asiel CAPAB bij Torrelavega. Geniet van je hond, dat doen wij ook. Prettige feestdagen
   en aan de Spaanse viervoeter(s), een voorspoediger jaar toegewenst. Gr, Rita

   Verwijderen
  5. Ik laat iedereen reageren, tenzij iemand ordinair begint te schelden of bedreigen of spamt.
   Ik ben blij dat er weer bericht is van de Sp. Viervoeter zelf. Zoals gezegd, wordt vervolgd.
   Groet Eric en Canna.

   Verwijderen
 28. Tja ik blijf zeggen beelden liegen niet...bel eens met de politie daar...Dit is geen redden van hondjes geweest..jammer dat men dit soort praktijken steunt!!Hoop dat ze hun leven beteren...werk zoeken en de honden echt goed gaan verzorgen..Makkelijke busniss..
  Ik adviseer mocht men willen adopteren..laten testen op alles!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bel eens met de politie daar....LOL, zoals men dat zegt op internet.

   Verwijderen
 29. dank eric/ canna voor het openstellen van deze blog. leerzaam. de rechtszaak in maart zal alles boven tafel brengen. maar de reacties van sommigen met een treurige adoptie spreken boekdelen.

  iedereen met lieve hondjes een fijne kerst. aan de hondjes heeft het nooit gelegen natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 31. is hun site weer in de lucht? Heeft iemand een link?

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat dacht je van : http://www.spaanseviervoeter.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Je vraagt je toch af waar de grens ligt tussen een blog waar betrokkenen hun positieve en negatieve ervaringen kunnen delen en louter laster.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. welk deel is louter laster dan? de guardia civil heeft ongeveer 29 honden in beslag genomen. een aantal van die honden zijn intussen overleden. de honden stonden zonder beschutting in de regen buiten. het veld lag vol uitwerpselen. de guardia civil is 2 dagen bezig geweest op dat veld!
  wacht maar op de rechtszaak. dan komen de feiten in alle spaanse kranten te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik zelf heb twee maanden gewacht op mijn pup , tot mijn schrik twee dagen voor zijn vertrek bleek mijn pup in het hondenziekenhuis te liggen , longontsteking ! De dag erna kreeg ik een email dat verder behandelen te duur was en is mijn pup overleden !!!! Vreselijk , keek elke dag naar zijn video filmpje , gek genoeg geloof ik niet dat hij is overleden maar voor een beter bod is geadopteerd :( Zal mijn lieverd nooit vergeten , M.Verbeek

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook een hondje gehad....zo mooi en lief wk naar uitgekeken ...kregen bericht dat ze heel ziek was geworden maar wij wilden ze toch hebben...de andere dag is onze lieve zelia overleden in me dochters armen...onze dierenarts heeft ze best gedaan....we hebben na een paar wk een nieuwe pup gehad van hun....kern gezond en super lief! En zelia onze beer....zullen we nooit vergeten!

   Verwijderen
 36. Mijn vriendin is er nog steeds kapot van zelfs na 3 jaar , de pup had ze de naam Tommie gegeven , het was net een beertje , ze keek elke dag naar de video , ook zei is nadat alles niet goed behandeld , zelfs emails kwamen terug , dat wil toch wel wat zeggen over de mentaliteit van die twee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik hoop dat beide flink gestraft worden en in een cel gegooid aan een ketting zonder eten en drinken , net als die arme honden wel met een hart !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik zie net wat ene POEK schrijft , ben jij wel goed bij je hoofd ? De feiten zijn er , vreselijke feiten , die arme honden en kleine pups ! LICHTELAAIERS 1 STE KLAS dat zijn die twee en laten ze A,U,B NOOIT MEER VAN HUN LEVEN HONDEN MOGEN HEBBEN , NIET 1 !!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik kan mij zo goed voorstellen dat je nog steeds verdrietig bent om het hondje wat je had uitgezocht bij de Spaanse Viervoeter en nooit hebt gekregen.
  Je vraagt je af wat er echt gebeurd is, de behandeling was te duur werd er gezegd maar het was toch al min of meer jullie hondje en dan is het toch aan jullie om te bepalen?
  Zelf denk ik dat het hondje is overleden omdat het totaal geen behandeling heeft gehad bij hen, en een hondenziekenhuis....nee, ik geloof daar echt helemaal niets van.
  Als je her en der hoort en leest hoe ze te werk gingen, hoe ziek de honden waren bij de inbeslagname, hoe ondervoed en slecht eraan toe, nee.... aan medische zorg heeft het aan alle kanten ontbroken, dat blijkt wel aan al die graven gevonden op hun terrein.
  Omdat Spanje ver weg is is het ook niet te controleren, en kunnen ze je wijsmaken wat ze willen.
  Ze zijn 3 jaar hun gang gegaan maar nu is het ook hopenlijk afgelopen.
  En ene Poek, van haar bestaan geloof ik ook niets, dat is volgens mij 1 van de 2 van de Spaanse Viervoeter zelf, niemand anders zou toch zo'n wantoestand proberen te verdedigen?
  Ook over de transporten is veel te doen, als je op google "Jacky animalitos facebook" intikt krijg je haar facebook en kan je melden wat je daarvan weet en andere klachten melden (ze verzamelt getuigenissen voor de rechtszaak). Tijdens het transport zaten dieren opeengepropt in kleine kooitjes( soms wel 6-9 stuks) uren en urenlang in een personenauto, van Spanje naar Nederland), vaak ziek als ze eindelijk arriveerden.
  Ik hoop inderdaad ook dat deze twee nooit meer een opvang zullen beheren, ze hebben duidelijk laten zien daartoe niet in staat te zijn.


  BeantwoordenVerwijderen
 40. Als je Rachel en Sander Spanje googled krijg je een link te zien " ons hondje wil naar huis", met een verhaal over hoe een a.s. adoptiegezin alsnog hun in beslag genomen hondje naar Nederland heeft kunnen halen. Misschien hoop voor andere mensen om het ook te proberen.
  Ik heb gelezen dat R. en S. een aantal hondjes mochten houden omdat die wel goed verzorgd waren. Dat zijn misschien de hondjes die voor adoptie waren bestemd. Andere honden; eigen honden en niet voor adoptie beschikbare honden die verwaarloosd waren zijn in beslag genomen, 3 gingen dood. Ik vraag mij af hoe het met al die andere honden gaat, is er iemand die hier iets over kan zeggen? De Spaanse Viervoeter zelf zwijgt helaas in alle talen.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. de hondjes die ze mochten houden waren alle pups. daar werd kennelijk wel goed voor gezorgd. alle hond die in nov naar nederland zouden komen, aanbetaald, zijn in beslag genomen. het verhaal dat ze al door anderen geadopteerd zijn is onzin. natuurlijk moet dat wachten tot na de rechtszaak. neem kontakt op met jacky animalitos via facebook om jouw gereserveerde hondje alsnog te pakken te krijgen!!

  ik heb via via de guardia civil gemeld dat de pups alleen zijn op de finca en maar een half uur per dag verzorging krijgen. gister is de guardia civil weer gezien bij de finca. ik hoop van harte dat ze de laatste hondjes ook in beslag genomen hebben.

  de guardia heeft eigen honden en asielhonden in beslag genomen, omdat officieel ze geen asiel zijn zijn alle honden eigen honden.

  er zijn bij inbeslagname 3 honden overleden, maar erna helaas nog meer honden. het is in en intriest.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. waarom de internet site van de spaanse viervoeter weer op zwart staat weet ik niet. zodra het dorp mij dit vertelt geef ik het door.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Aangezien wij ook een hondje gereserveerd hadden vind ik het erg fijn om hier te lezen dat er ook mensen uit Spanje reageren. Zodat de informatie misschien iets meer uit de "eerste hand" komt en niet via via doorgegeven wordt. Ik ben erg benieuwd wat de uitspraak van de rechter zal zijn. Toen we net hoorde dat de honden in beslag genomen waren heb ik echt een aantal nachten wakker gelegen om een manier te bedenken om ze toch nog deze kant op te krijgen maar vooral ook omdat ik het zo triest vind voor alle hondjes die in principe al een baasje in Nederland hadden. Maar doordat we niet bekend zijn met de regelgeving in Spanje wordt het wel erg lastig. Zeker omdat we ook niet de financiële middelen hebben om even daarheen te gaan om te kijken en iets concreets te regelen.
  In het begin is er ook van alles door me heen gegaan omtrent het geen daar aan de hand is. Aangezien het over zo'n afstand erg moeilijk is om een reëel oordeel te vellen heb ik het hele onderwerp maar laten rusten. Ik ben wel erg benieuwd naar de uitspraak aangezien dat misschien wel verhelderend kan zijn. Overigens heb ik hen wel persoonlijk om een verklaring gevraagd en deze ook gekregen via de mail, ik zou even kunnen vragen of ze het oké vinden als ik deze hier post.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Het is niet meer toegestaan op dit artikel te reageren, dit vanwege aangifte van smaad en laster door de Spaanse Viervoeter. Ik wil ook niet het risico lopen dat Google besluit om dit blog te verwijderen.....
  Gaarne begrip hiervoor.

  Vriendelijke groet,

  Eric en Canna.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer Eric

   weet ik ( we ) nog steeds niet hoe het os afgelopen , en ik zou het zo graag willen weten ook namens vele anderen met wie ik contact heb , zo openbaar kan ik mijn mail adres ook niet publiceren .....hoop dat er een andere oplossing daarvoor te vinden is , zou graag met iedereen een contact hebben die ook gedupeerd is

   Verwijderen