woensdag 3 oktober 2012

Vervelend....Kennelhoest

Net nu ik met Canna bezig ben met een basiscursus bij de Martin Gaus hondenschool Amsterdam blijkt Canna kennelhoest te hebben.....dat is pech !
Dat zal even geen school meer zijn voor Canna...tot ze weer helemaal beter is.
De symptomen begonnen afgelopen maandagmiddag, Canna en ik waren net thuisgekomen van les 3 bij de hondenschool. Ze kreeg last van een droge schraaphoest en kokhalste daarbij ( een enkele keer kwam er wat slijm uit ). Ik dacht in eerste instantie dat er iets in haar keel plakte, maar ik kon bij inspectie niks ontdekken.
's Nachts werden we zelfs wakker van Canna's gehoest en gekokhals !
Vanmorgen toch maar naar les gegaan en de symptomen besproken met de instructeur, nog voor we het oefenveldje op zouden gaan.
We hadden beiden toch wel het sterke vermoeden van kennelhoest en het was beter om Canna even weg te houden bij de andere hondjes. Afgesproken dat ik langs de dierenarts zou gaan en de uitslag zou doorgeven aan de instructeur.
Zo geschiedde...vanmiddag had ik om half 4 een afspraak bij de Dierenkliniek Overtoom.
Het was inderdaad kennelhoest, Canna had een fikse keelontsteking en opgezwollen lymfeklieren in haar keel. Haar lichaamstemperatuur was wel ok en haar longen klonken goed.
Verder zag ze er goed uit, iets te zwaar ( Canna is aangekomen sinds haar sterilisatie... ).
De dierenarts heeft een depot van een pijnstiller en antibioticum ingespoten in haar nekvel.
Als medicatie kreeg ik mee :  een zesdaagse kuur van Amoxoral 250 mg ( bevat amoxicilline, een penicillinederivaat ) en Bronchofort, een hoestsiroop.

Komende week maar rustig aandoen en contact met andere honden mijden. Gelukkig voelt Canna zich niet echt ziek !

2 opmerkingen: