zaterdag 18 augustus 2012

Spaanse Hond....Spaanse Temperaturen....

Ik was vandaag van plan om de middag in het Amsterdamse Bos door te brengen met Canna. Maar na een slechte nacht van de warmte en een hond die voor pampus ligt besloot ik er maar vanaf te zien.....veel te warm voor al die inspanning.....'s middags gewoon in de buurt zoveel mogelijk langs het water en in de schaduw gelopen.... en rustig aan. In de Haarlemmermeerstraat nog even op een terrasje gezeten. Canna een bakje water en baasje een biertje.
Morgen belooft het nog warmer te worden. Het wordt zondag in Limburg mogelijk zo warm dat het hitterecord van deze eeuw wordt gebroken. Dat record staat nu nog op een temperatuur van 37,7 graden dat op 8 augustus 2003 werd gemeten in de Limburgse plaats Arcen.

Afhankelijk van de hoeveelheid bewolking stijgt het kwik mogelijk tot tegen de 38 graden in Limburg. Op basis van berekeningen aan de hand van de huidige luchtsoort is dat in ieder geval mogelijk, zegt een meteoroloog van weeronline. De kans dat ook het hitterecord aller tijden van 38,6 graden wordt gebroken is echter niet waarschijnlijk. Dat record stamt uit 1944 en werd gemeten in Warnsveld. ( link )


Gelukkig wordt het vanaf maandag weer wat koeler.....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten