donderdag 31 mei 2012

Pinksterweekend Op Texel

Afgelopen zaterdag begon vroeg voor ons, om 7.45 uur werden we opgehaald door mijn zwager en mijn zus met de auto om het Pinksterweekend in hun huisje op Texel ( Slufterweg ) samen met nog meer familieleden door te brengen. De reis verliep voorspoedig, Canna was erg rustig en ging braaf tussen ons in liggen. Voor haar en onze veiligheid was ze gezekerd aan mijn veiligheidsriem. Ik gebruikte hiervoor een afneembare lus van Ezydog waar je je gordel doorheen haalt en vervolgens aan haar tuig vastklikt.


We waren in totaal met 10 personen, waarvan twee kinderen en ook het hondje van mijn broer was er. Canna vond het allemaal erg spannend zoveel vreemde mensen. Het liefst zocht ze een rustig plekje in de achtertuin.



Het werd al snel duidelijk dat ze de neiging had om er vandoor te gaan. Vond het wel jammer dat ze steeds aangelijnd moest blijven en ze wist zich toch een keer uit haar tuig te wringen. Gelukkig was ik toen ook in de achtertuin en kon ik haar grijpen na een korte sprint....
De honden negeerden elkaar overigens volledig ! Jammer, maar die keuze maken ze zelf.

Op zondag stond een lange strandwandeling gepland, zo gezegd, zo gedaan ! Canna weer aan de lange lijn en lopen maar. Heerlijk al die ruimte !





Canna vond de schapen maar doodeng....!






Pootje baden deed Canna nog net niet, maar een koprol is altijd leuk...

dinsdag 22 mei 2012

Puf Puf, Wat Is Het Opeens Warm

Het is ook hollen of stilstaan met het weer in Nederland. Vandaag opeens zo'n warme, kleffe dag....



Om 21.30 is het nog zo'n 22 graden. Canna heeft er maar moeite mee, en dat voor een Spaanse hond......

Puf, puf.....hijg, hijg....


Maar laten we nou niet weer gaan klagen.....gewoon een beetje rustiger aandoen.

donderdag 17 mei 2012

Uren Rondstruinen In Het Amsterdamse Bos

Heerlijk was het vanmiddag, we hebben uren rondgestruind in het Amsterdamse Bos. Het weer viel mee, het bleef droog en het zonnetje liet zich ook nog zien.
Volgens doggies.nl is het Amsterdamse Bos een waar paradijs voor honden :
Het Amsterdamse Bos (935 ha) is een paradijs voor honden en is veel groter dan de meeste mensen denken. Je kunt hier urenlang heerlijk wandelen door bos, over grasvelden en langs weilandjes. Ook kunden honden op meerdere plaatsen zwemmen of gewoon lekker pootjebaden.
Het krijgt op deze site een waarderingscijfer van 8.5.

We stapten op de heenweg met de bus uit bij de halte Nieuwe Kalfjeslaan om van daaruit eerst te lopen naar De Amsterdamse Manege, waar Canna les heeft bij de Hondenschool Amstelland .
Lekker stoeien met een jong hondje uit Turkije en rondjes rennen op het trainingsveld met een Rhodesian Ridgeback, die we al eens eerder ontmoet hadden in het bos !

Daarna doorgelopen richting de Heuvel, de Grote Vijver, het Openluchttheater en de Bosbaan.
Moe en voldaan namen we weer de bus richting huis.

                                           
                                          Bij de Grote Vijver





                                       Klimpark Fun Forest


woensdag 9 mei 2012

Omheind Uitlaatveld

Hier in Amsterdam nog nooit gezien, maar wel in Arnhem waar we vorige week waren : een omheind uitlaatveld. Bij toeval ontdekt en meerdere keren gebruik van gemaakt.
Gelegen langs de spoorlijn, in de buurt van de Graswinckelstraat. Bedankt Arnhem ! En dat voor een stad, waar ze per 1 januari de hondenbelasting hebben afgeschaft.

Voor de sportieve jeugd is op dezelfde locatie ook een hoog omheind sportveld aanwezig, wat wil je nog meer.



Canna's favoriete bezigheid aldaar : grazen ! Heerlijk dat gras. Bij thuiskomst bleek ze haar eerste teek te hebben, bah....gelukkig hebben we een tekentang.



zondag 6 mei 2012

One Happy Dog


Da's nog eens een spring-in-'t-veld !

Canna Is Jarig !

Vandaag is Canna jarig, ze is nu 1 jaar oud geworden ! Dat ze maar een lang en gezond leven mag hebben, dat is haar van harte gegund door ons.




vrijdag 4 mei 2012

Weer Even Weg Naar Ons Buitenverblijf

Afgelopen zaterdag hebben Canna en ik weer eens de trein genomen naar ons buitenverblijf te Arnhem. Ik kan al merken dat Canna gewend raakt aan reizen met bus en trein, even hup zeggen en ze stapt zo in, iets wat ze voorheen eng vond. Ik tilde haar dan altijd op uit gemak voor haar en mij. Niet meer nodig dus. De reis verliep voorspoedig.

Een lekker rustige Koninginnedag meegemaakt, even langs de vrijmarkt bij de Eusebiuskerk en daarna Park Sonsbeek weer in voor een lange wandeling. Het was juist op die dag schitterend weer. Wat een mazzel !